VOF Verbruggen, passie voor pluimvee

Wie zijn wij?

Wij zijn Hans en Elly van de Wijdeven. Wij hebben in 1990 het bedrijf Pluimveebedrijf JA Verbruggen voortgezet. Dit bedrijf werd gestart in 1959 door Jan en Nelly Verbruggen onze (schoon) ouders.

Elke dag zijn wij te vinden bij ons pluimveebedrijf. In de ochtend worden de eieren uitgehaald en gesorteerd en controleren we de kippen. In de namiddag lopen we weer een controle ronde zodat we het welbevinden van de kippen nauwlettend in de gaten kunnen houden.

Daarnaast krijgen we ook hulp van een werknemer, deze is al 55 jaar in dienst. Ook (schoon) moeder is nog dagelijks op het bedrijf te vinden, met haar leeftijd van 89 jaar.

Wat doen we?

In de ochtend leggen de kippen een ei in het legnest. Af en toe zit er een ei bij zonder kalkschaal, een windei. De rest van de dag nemen de kippen een stofbad in de scharrelruimte of zijn ze buiten lekker rond aan het scharrelen. Daarnaast kunnen de kippen altijd drinken wanneer ze willen en worden ze op vaste tijden gevoerd. Dit is met speciaal samengesteld voer, afgestemd op de behoeften van een kip. Wanneer de lampen uitgaan, gaan de kippen op stok voor nachtrust van minimaal 8 uur.

Binnen het pluimveebedrijf hebben we 2 leeftijden kippen zitten, deze zijn verdeeld over de 5 stallen. Een kip legt met een leeftijd van ongeveer 20 weken haar eerste ei. Hiervoor is gekozen om het hele jaar door verse eieren te kunnen leveren. De kippenmest wordt op een duurzame manier verwerkt als groene stroom.

De eieren worden dagelijks uit de stallen gehaald. Dit gebeurt met machines. Deze eieren worden gesorteerd op gewichtsklasse. Daarna zijn de eieren klaar voor de verkoop. Om de eieren te mogen verkopen hebben wij een gecertificeerde eierenhandel. Onze eieren zijn een streekproduct en worden verkocht in hotels, winkels en restaurants in de buurt, ook in Laarbeek.

Verbruggen VOF, Passie voor pluimvee

VOF Verbruggen is een pluimveebedrijf wat legkippen houdt. Zowel scharrelkippen als vrije uitloop kippen. Het verschil zit in de leefomgeving van de kip. Vrije uitloopkippen hebben een overdekte scharrelruimte met frisse buitenlucht. Daarnaast kunnen de vrij uitloopkippen ook naar buiten. Hier hebben ze 4m2 per kip beschikbaar.

Inloggen

Of login in met je social media account: