In de Hei

In de Hei

Wie zijn wij?

Wij zijn Jos en Lilian van Vijfeijken. Samen hebben wij 15 jaar met veel liefde gewerkt op ons melkveebedrijf in Mariahout. In 2015 hebben we besloten we om het roer volledig om te gooien. We hebben onze moderne boerderij met koeien volledig verbouwd. Nu is het een veelzijdige gezellige
locatie met B&B, Tiny – Cabins, Boerenbed, vergaderlocatie én alpacafarm.

B&B Kamers

Wij hebben onze B&B in Mariahout ingericht op comfort, luxe en privacy. De drie kamers zijn gebouwd in het voorste gedeelte van onze voormalige melkstal.

Tiny Cabins

Aan de rand van het bos op onze kleinschalige locatie In de Hei kun je optimaal genieten in onze knusse tiny houses. Ervaar de rust en word één met de natuur.

Alpacawandeling

Bij In de Hei kun je onder begeleiding wandelen met alpaca's. Na een korte introductie ga je op pad.

Vergaderen

Wil je een vergadering houden waarin je echt ter zake komt? Of zoek je een unieke locatie om workshops te geven? Kies voor de vergaderruimte van In de Hei in Mariahout.

Overnachten over vergaderen bij ons

In 2016 openden we onze Boerenbed locatie Mariahout in de Hei en caravanstalling. Op dat moment waren er op het erf nog jonge koeien die we verzorgden voor een ander. Zo konden onze gasten genieten van de beesten op de boerderij.

De winter die volgde hebben we gebruikt om ons volgende plan te realiseren. Een Bed and Breakfast en een vergaderlocatie. We kozen voor een industriele inrichting met een knipoog naar de oorspronkelijke stal.

Het is een bijzondere plek om te vergaderen, met maximaal 25 personen kun je bij ons terecht. Vergaderen aan de lage tafels, brainstormen en borrelen aan de hoge bar, loungen bij de kachel en tijdens je vergaderbreak kun je zo het bos in wandelen!

Moe geworden na een vergadering of is het een meerdaagse bijeenkomst? Of wil je het Laarbeekse land ontdekken? Blijf dan bij ons logeren. Wij houden van ons plekje op het platteland en vinden het fantastisch om mensen te laten genieten van alles wat we hier kunnen bieden. Het is heerlijk om anderen te laten ontdekken hoe goed en gezellig het Laarbeekse land kan zijn. Je kunt bij ons kiezen uit een verschillende manieren om te overnachten, Tiny-Cabins, Tenthuisjes en B&B kamers. In totaal kunnen er 50 gasten logeren op onze locatie.

Waarom alpaca's?

Uiteindelijk verlieten de jonge koeien het bedrijf en kwam de stal leeg te staan. Dat er weer dieren in moesten komen wat voor ons duidelijk. De vraag ‘waarom alpaca’s?’ werd ons heel vaak gesteld. Alpaca’s vonden we meteen geweldige beesten. Intelligent, eigenzinnig en een zachtaardig karakter. Ook zijn het kudde dieren. Daarom dus alpaca’s!

We hebben ons steeds verder verdiept in de Alpaca en een cursus gevolgd. Uiteindelijk hebben we dertien Alpaca’s aangekocht bij een fokker. Zes jonge hengstjes, drie jonge merrietjes en vier drachtige merries. De stal werd ingericht voor de nieuwe bewoners. Het was heerlijk om de geur van hooi en stro weer op het bedrijf te ruiken.

Inmiddels zijn er al vele cria’s (veulentjes) geboren en richten we ons op de fokkerij en het verwerken van onze wol. De kudde telt op dit moment 29 dieren. Door wandelingen te organiseren willen we onze gasten kennis laten maken met de alpaca’s en hun bijzondere wol.

Wanneer je hongerig geworden bent van je wandeling met de alpaca’s kun je dit afsluiten met een heerlijk kopje koffie met huisgemaakt gebak, een heerlijke lunch met streekproducten of bijvoorbeeld een workshop pizza’s bakken.

Kom onze gastvrijheid ervaren en beleef de rust en ruimte van een bosrijke omgeving.

Je bent van harte welkom!

Contact

Adres

Telefoon

Email

Website

Schaapsdijk 6,
5738 RR Mariahout

+31(0)6-40205065

info@indehei.nl

https://indehei

Inloggen

Of login in met je social media account: