Gierbier®
Via ‘Oijnk! Alles van het varken-winkeltje’

Wie zijn wij?

Wij zijn Marcel en Miriam Berkvens. We hebben jarenlang een varkensbedrijf geëxploiteerd aan de Heieindseweg in Mariahout.

We hebben in 2016 een jaar lang samengewerkt met een designer echtpaar om onze vraag herkenbaar te worden bij het vlees in de winkel vorm te geven. Als afsluiter van dat jaar hebben we een hele week op de Dutch Design Week gestaan met het PatéCafé. Dit was geweldig om te doen, zo konden we ons verhaal en het verhaal van de varkenshouderij vertellen.

Een verhaal dat geen zwart/wit verhaal is maar juist kleurrijk en veel mooie aspecten heeft die de moeite waard zijn om te delen! Dit heeft geleid tot onze winkel ‘Oijnk! Alles van het varken-

winkeltje’. Waar we letterlijk en figuurlijk alles van het varken verkopen.

Wat doen wij?

In ons winkeltje verkopen we dus alles van het varken maar geven we ook workshops zoals bijvoorbeeld uitbenen, worst maken, maar ook paté, zeep, snoep en kaarsen maken.

Nu zullen velen zich afvragen wat bier met het varken te maken heeft? Sommige bieren worden gefilterd met een gelatine filter, wat van het varken afkomt. Maar wij verkopen sinds 2022 nog een ander ‘speciaal’ biertje: GierBier®! GierBier® is bier wat als voornaamste ingrediënt schoon water uit de mestverwerking van de varkenshouderij heeft. Dit schone water (demi-water kwaliteit, dus nog schoner dan drinkwater), benadrukt de circulaire rol van het varken in de voedselkringloop en is voor ons dus ook een belangrijk item in onze winkel.

Momenteel verkopen we het naast in onze winkel ook aan een twintigtal verkooppunten (horeca, boerderijwinkels en slijterijen).  Daarnaast zijn we achter de schermen druk bezig met een uitbreiding van ons assortiment. Nu hebben we een blond bier, maar mogelijk gaan we dit nog uitbreiden met een heerlijk dubbel, bok of trippel biertje.

Oijnk! Alles van het varken-winkeltje

Zoals hierboven al genoemd kunt u bij ons terecht voor alles wat met het varken te maken heeft. We verkopen een breed assortiment varken gerelateerde producten, we verzorgen workshops rondom het varken (uitbenen, worst-, paté-, zeep-, kaarsen- en snoep maken) en verzorgen we allerlei leuke relatiegeschenken of cadeaupakketten.

Daarnaast kunt u dus bij ons terecht voor het heerlijke GierBier®.

We zouden zeggen kom een keertje proeven!

Contact

Adres


Telefoon

Email

Website

Facebook

Heieindseweg 1A
5738 CA Mariahout

+31(0)6-20434130

info@gierbier.nl

www.gierbier.nl

@gierbier

Inloggen

Of login in met je social media account: