Laarbeekse Boeren

Van De Hippe Kip
Annie's Boerderijwinkel

Wie zijn wij?

Wij zijn familie van der Aa, ons gezin bestaat uit: Maurice, Yvonne, Anne en Teun.

Het pluimveebedrijf is opgericht in 1970 door Jan en Nelly Dekkers, in 1996 hebben wij het bedrijf over kunnen nemen en heet het nu van de Hippe Kip.

We zijn allen erg betrokken in ons pluimveebedrijf. Maurice en Yvonne doen de dagelijkse werkzaamheden en Teun en Anne springen als het nodig is bij. Tenminste als ze niet met school bezig zijn. Onze dochter Anne is onlangs met Annie’s Boerderijwinkel begonnen. En Yvonne houdt zich daarnaast bezig met haar cattery/kennel.

Wat doen wij?

Teun zit momenteel op Yuverta in Horst, hier specialiseert hij zich in de sector pluimvee. Naast school heeft hij nog zijn eigen sticker studio: ACE print & druk. Zijn visie voor de toekomst is om later het pluimveebedrijf over te nemen.

Anne volgt daarentegen een hele andere opleiding. Zij zit op het SintLucas in Boxtel waar zij de richting product volgt. Anne is recent Annie’s Boerderijwinkel gestart waar zij haar creativiteit in kwijt kan en haar passie voor het agrarisch gebied kan promoten. Omdat vrienden van Anne haar vaak Annie noemen, is hier de naam voor de winkel uit voort gebloeid.

Maurice heeft naast het bedrijf ook een andere pluimveetak. Hij verzorgt het verladen van de kuiken en de mest, bij collega pluimveehouders.

Yvonne verzorgt dagelijks de kuikens. Daarnaast heeft ze door haar passie voor dieren de opleiding honden en katten besluit op het Groenhorst college in Barneveld behaald. In 2015 is ze met veel plezier een cattery en kennel gestart, in combinatie met ons pluimveebedrijf onder de noemer ‘Van de Hippe Kip’.

We zijn zoals u wel leest een heel druk en ondernemend gezin.

Van de Hippe Kip x Annie’s Boerderijwinkel

Op onze locatie aan het Knapersven 36/38 vindt u onze bedrijven.

Van de Hippe Kip

Wij houden met veel passie vleeskuikens. We lopen meerdere keren per dag in de stal om ervoor te zorgen dat alles goed gaat. Denk aan de gezondheid van onze kuikens, het voer, het water, verwarming, strooisel, luchtinlaat ,computerinstellingen en de ventilatie. We hebben er voor gekozen om ze op een traditionele manier te houden. Dit houdt in dat onze kuikens goed verzorgd worden, in schone stallen, en dat ze minder voer per KG vlees nodig hebben dan andere houderij concepten. Uiteraard is dit kwalitatief uitgebalanceerd voer, maar zo blijft het ook mogelijk om aan de grote behoefte van kippenvlees te voldoen op een betaalbare manier.  

Zoals u kunt lezen staan kwaliteit en goede verzorging bij ons bovenaan.

Ook onze cattery/kennel kunt u op deze locatie vinden. Meer informatie hierover is te vinden op onze website www.vandehippekip.nl.

Annie’s Boerderijwinkel:

Bij Annie’s Boerderijwinkel verkopen we kip en broodjes. Kip is een gezond stukje vlees, snel te bereiden met veel mogelijkheden om te variëren. Momenteel is het kippenvlees in de winkels onder te verdelen in 3 categorieën; traditioneel, traag groeiend en biologisch. Annie’s Boerderijwinkel heeft gekozen voor de traditionele kip. Deze is het meest duurzaam voor wat betreft de milieuprestaties. Ook heeft dit product het minste voer nodig per KG vlees. Bij de winkel is ook een terrasje waar u rustig kunt genieten van een broodje, koffie, thee of andere producten.  Kijk voor onze producten op www.anniesboerderijwinkel.nl.

Contact

Annie’s Boerderijwinkel

Adres

Website

Knapersven 36/38
5738 PC Mariahout

https://anniesboerderijwinkel.nl

Van de Hippe Kip

Adres

Website

Knapersven 36/38
5738 PC Mariahout

https://vandehippekip.nl

Inloggen

Of login in met je social media account: