Laarbeekse Boeren

Bed & Breakfast Croy

Bed and Breakfast Croy

Genieten in een unieke omgeving

Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet bekend wanneer kasteel Croy is gebouwd. Wel hoe het aan zijn naam is gekomen. Het is in ieder geval zeker dat in het jaar 1472 ene Rutger van Erp op Strijp een slotje met hoeve bezit, ongeveer 20 hectare groot.

In 1477 verkoopt Rutger van Erp dit slot aan Jacob van Croy, lid van de beroemde familie Van Croy, behorende tot de Bourgondische hofadel. Jacob is echter maar 17 jaar eigenaar geweest, want in 1494 verkocht hij het kasteel weer aan Cornelis I van Bergen. Het is waarschijnlijk Cornelis geweest, die het kasteel in zijn huidige omvang heeft laten uitbreiden.

Ook liet Cornelis het prachtige poortgebouw bouwen. Nadien hebben nog vele adellijke families het kasteel bewoond. De laatste adellijke familie was de familie Van der Brugghen.

Diensten

Wat doen wij?

Mieke Keser woont al bijna 20 jaren in het prachtige poortgebouw van Kasteel Croy.

Sinds het voorjaar van 2006 stelt zij één van haar kamers beschikbaar voor Bed & Breakfast.

Een unieke beleving om eens te overnachten in het uit 1495 daterende poortgebouw van kasteel Croy.

Mogelijkheden

De gastenkamer bevindt zich op de benedenverdieping van het gebouw en is schitterend ingericht met antiek meubilair. De kamer is geschikt voor twee personen en beschikt over een eigen toilet en douchegelegenheid.

Niet alleen de accommodatie mag er zijn. Ook de omgeving van het Bed & Breakfast Croy is prachtig. Gelegen op het natuurrijke Landgoed Croy op nog geen 50 meter van Kasteel Croy, brengt een bezoek aan het poortgebouw meteen een geweldige sfeer en een natuurlijke rust met zich mee.

Er zijn volop fiets-, paardrijd- en wandelmogelijkheden aanwezig. Dit maakt deze accommodatie uitermate geschikt voor romantici, rustzoekers, senioren en zakenmensen. Na een goede nachtrust is het bij Bed & Breakfast Croy goed ontbijten. Het ontbijt wat Mieke Keser u serveert in de eetkamer van het poortgebouw is tot in de puntjes verzorgd. In overleg is ook een lunch (of lunchpakket) mogelijk. En voor het diner zijn er in de nabije omgeving diverse restaurants aanwezig. Mieke Keser zal er persoonlijk voor zorgen dat alles tot in de puntjes is verzorgd en dat uw verblijf bij Bed & Breakfast Croy er één zal zijn om nooit te vergeten!

Contact

Adres

Telefoon

Email

Website

Croylaan 10,
5735 PC Aarle-Rixtel

+31(0)492382920

projecton@wxs.nl

http://www.benbcroy.nl/

Inloggen

Of login in met je social media account: