Porcus Campus

Porcus Campus - Aarle-Rixtel

Het recreatieve kenniscentrum, voor mens en varken.

PorcusCampus is een kenniscentrum gericht op waar ons voedsel vandaan komt. Het is de plek waar beleving, ontspanning, cultuur en kennis bij elkaar komen. PorcusCampus is de verbinding tussen de agrarische sector en consumenten. Het is de poort tussen de stad en het platteland.

Het kenniscentrum is gelegen in het mooie buitengebied van Aarle-Rixtel in een toeristische omgeving. Op de boerderij werden voorheen op een professionele manier varkens gehouden. Porcuscampus biedt nu verschillende activiteiten voor burgers, toeristen, agrarische sector en periferie, scholieren en studenten aan.

Varkens van verschillende rassen vervullen hierin een centrale rol. Ontdek, ontmoet en omarm!

Wat doen wij?

PorcusCampus houdt varkens van diverse rassen zoals: Gloucester Old Spot, Berkshire, Saddleback, Tamworth, Hampshire, Pitrain, York, Large Black, Oxford Sandy and Black, Duroc, Nederlands landvarken, Mangalitsa, Kune Kune, Bonte Bentheimer, Iberico en de Meishan.

De varkens zijn gehuisvest in een ruime strostal. Er is een overdekte activiteiten- en trainingshal aanwezig waar de varkens kunnen worden uitgelaten en waar met de varkens verschillende activiteiten gedaan kunnen worden. Ook is er in de toekomst de mogelijkheid om met de varkens naar buiten te gaan voor een wandeling en kan er gebruik worden gemaakt van een modderpoel.

Wie zijn wij?

Sinds 1999 exploiteren de gebroeders Maarten en John Rooijakkers samen met hun echtgenotes een varkensfokbedrijf in Aarle-Rixtel. In 2001 openden zij de eerste zichtstal met skybox van Nederland. Inmiddels hebben meer dan 200.000 mensen het bedrijf bezocht. Het bedrijf produceert onder het Beter Leven Keurmerk en is producent van het merk Hoevenaer van Heihoef BV.

In 2019 is het besluit genomen om het varkensfokbedrijf in Aarle-Rixtel om te vormen naar een nieuwe recreatieve vorm van varkens houden. Dit sluit aan bij onze passie van andere activiteiten die passen bij de omgeving, markt en maatschappij. Op een aantal locaties met zichtstal in de omgeving van Aarle-Rixtel, blijven de gebroeders nog varkens produceren onder het merk van Heihoef onder het Beter Leven Keurmerk.

Contact

Adres

Telefoon

E-mail

Website

Kloosterdreef 5
5735 SJ Aarle-Rixtel

+31 6 27 29 63 87

info@porcuscampus.nl

https://porcuscampus.nl

Inloggen

Of login in met je social media account: