Laarbeekse Boeren

Camperplaats Croy

Wie zijn wij?

Wij zijn Jos en Jolande Kuijpers-Hermanussen en hebben 3 dochters. Op landgoed Croy staat onze mooie boerderij. We fokken jongvee op voor een collega melkveehouder. Daarnaast runnen we een prachtige camperplaats; Camperplaats Croy.

Beide komen we van een melkveehouders familie en hebben dus beide de liefde voor de koeien van thuis meegekregen.

In 1926 hebben de grootouders van Jos de boerderij, in samenwerking met Stichting Geloof, Hoop en Liefde, gebouwd. Zij hadden een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en akkerbouw.

De vader van Jos is hier geboren en getogen en heeft zo ook de liefde voor de boerderij meegekregen. Jos zijn ouders hebben altijd melkvee en varkens gehouden. In 1974 was het tijd voor een nieuwe melkveestal en is besloten om dat niet op grond van de Stichting te bouwen maar op eigen grond. Zo komt het dat de koeienstal op een ander adres staat dan de woonboerderij.

Samen hebben we de boerderij overgenomen en zijn alleen verdergegaan met het melkvee. We hebben vele jaren ons melkveebedrijf met veel passie en plezier gerund. Eind 2020 is de overgang gemaakt van melkvee naar jongvee opfok. Daarnaast zijn we sinds augustus 2021 gestart met Camperplaats Croy!

Wat doen wij?

Zoals hierboven genoemd fokken wij jongvee op. Dit houdt in het voeren en verzorgen van het vee, en daarnaast de voederwinning op het land in de zomer. Momenteel wordt er gekeken naar het inzaaien van kruidenrijk grasland. Goed voor de koeien, natuur, insecten en de stikstofopslag.

Jolande werkt nog 3 dagen buitenshuis bij Danone Babyvoeding. Maar de overige dagen is Jolande ook volop aanwezig op het bedrijf. Vooral het bijhouden van de administratie, onderhouden van het sanitair, het aankleden van de camperplaats en natuurlijk het ontvangen van de gasten.

Bloemen geven kleur en zijn goed voor de natuur. Dat proberen we op onze camperplaats en daar rond omheen ook naar voren te laten komen met bijvoorbeeld mooie bloemenranden. Prachtig om te zien en goed voor de insecten.

Met 15 camperplaatsen is persoonlijk contact nog mogelijk, daar genieten we van. Vooral de grote variatie aan gasten vinden we leuk. Mensen van verder weg, maar net zo leuk de mensen uit de buurt. Bijvoorbeeld met een kleine tuin die dan bij ons op de camperplaats komen staan, samen met vrienden, om heerlijk te genieten. Er komen bezoekers naar ons voor de mooie omgeving en de rust maar ook mensen op doorreis, voor familie bezoek of die tijdelijk in de buurt werken. Ook hebben we veel geocaching fans op de camperplaats. Er liggen hier in de buurt hele leuke en moeilijke. Er bestaat zelfs een hele camper-geocaching groep.

De camperplaats ligt in een hele mooie omgeving, perfect om te wandelen, fietsen en voor. Er zijn veel leuke geocaching routes om te volgen, bijvoorbeeld de waterpoort- en de Vincent van Gogh route. De camperplaats is gelegen aan de landelijke knooppuntnetwerken. Ook in de omgeving is genoeg te ontdekken. Hier op landgoed Croy zijn leuke streekwinkeltjes te vinden en natuurlijk het kasteel! Ook in Laarbeek is genoeg moois te vinden, denk bijvoorbeeld aan Snoeperij Jantje, de heemkamer, de Maria grot in Mariahout, de molens in Lieshout, in de zomer ijs van Bont of heerlijke koffie of thee bij de Goeikamer in Aarle-Rixtel. Meer info is altijd te vinden in de kiosk op de camperplaats.
Bij aankomst staat, voor de gasten, onze heerlijke kruidkoek klaar!

Camperplaats Croy

Landelijk gelegen op een groene locatie
We bieden 15 camperplaatsen in een mooie groene omgeving in Aarle-Rixtel. Ook alle basisvoorzieningen zijn aanwezig zoals: sanitair, wifi, stroom, lozen grijswater etc. Aarle-Rixtel ligt in gemeente Laarbeek in het land van de Peel. Gelegen dichtbij kasteel Croy, omringd door mooie natuur en het centrum van Helmond is makkelijk bereikbaar.

Er zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden met als pluspunt dat we gelegen zijn aan de landelijke knooppuntennetwerken. Ook het geocaching hier in de buurt is een aanrader.

Op de camperplaats vind je nog meer informatie over wat er in de buurt allemaal te doen en te zien is.

Er staat altijd heerlijke kruidkoek voor onze gasten klaar.

Contact

Adres

Telefoon

E-mail

Website

Jonker Karellaan 3
5735 PT Aarle-Rixtel

0492 – 381 340

info@camperplaatscroy.nl

camperplaatscroy.nl

Inloggen

Of login in met je social media account: