Kasteel Croy

Wie zijn wij?

Wij zijn Renate Mulder-Hokkeling en Andries Mulder en sinds 4 jaar beheren wij Kasteel Croy. Dit doen we samen met ons fantastische team vrijwilligers.
Andries heeft de afgelopen 20 jaar zijn bedrijf Eyeon gerund vanuit het bedrijvencentrum op het kasteel, inmiddels heeft hij zijn aandelen verkocht om zijn aandacht op het kasteel en de activiteiten daaromheen te richten. Zijn talenten gebruikt hij nu dan ook om bijvoorbeeld samen met de bruidsparen de perfecte dag te organiseren. Vooral van het persoonlijke contact en het samen brainstormen om tot een perfecte dag, feest of activiteit te komen kan hij erg genieten.
Ook de zakelijke kant van het kasteel neemt Andries voor zijn rekening. Zowel voor de activiteiten die georganiseerd worden, als voor Stichting Exploitatie kasteel Croy. Hieronder valt ook het beheer voor het bedrijvencentrum wat in het kasteel gevestigd is.
Naast zijn inzet voor het kasteel, zet Andries zich ook in voor het oprichten en besturen van coöperaties van zonneparken (o.a. Laarbeek energie)
Renate heeft altijd als verloskundige gewerkt, in haar eigen praktijk in Eindhoven. Inmiddels is ze gepassioneerd gastvrouw/ beheerster van kasteel Croy. Ze neemt nog waar als verloskundige voor collega’s wanneer nodig. Zij wil het kasteel graag de aandacht geven die het verdient passend bij het gebouw en de omgeving. Zo houdt ze heel erg van muziek. De akoestiek in de kapel leent zich heel goed voor intieme concerten, een perfecte match! Ook van het persoonlijk contact met de bezoekers kan ze erg genieten.
Daarnaast is ze zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van het kasteel. Zo heeft ze uitgevonden dat het kasteel ook een tijd heeft gediend als opvang voor ongehuwde moeders. Dit heeft geresulteerd in het boekje ‘baby’s in het kasteel’ wat rond de kerstdagen is uitgegeven.
Samen willen wij ons inzetten om het kasteel de aandacht te geven die het verdient!

Wat doen wij?

Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor alles wat met het kasteel te maken heeft. Het onderhoud, de alarmsystemen, de activiteiten en de bezoekers. Maar ook voor het bedrijvencentrum wat in het kasteel gevestigd is.

Het bedrijvencentrum zorgt voor een stabiel basisinkomen, wat aangevuld met de inkomsten uit onze activiteiten, ervoor zorgt dat we grotendeels het onderhoud van het kasteel kunnen betalen. Het onderhoud van zo’n groot gebouw is erg kostbaar. Ook Stichting Geloof, Hoop en Liefde betaalt mee aan het onderhoud.

Doordat er bedrijven in het kasteel gevestigd zijn is het kasteel niet vrij toegankelijk maar in overleg is er van alles mogelijk. Zo organiseren we een aantal evenementen gedurende het jaar, bijvoorbeeld de nationale dag van het kasteel en verschillende concerten. (De agenda is te vinden op www.kasteelcroy.nl). Maar we organiseren ook veel besloten evenementen.

Dit is ook waar wij het meeste van genieten. Het samen met ons fantastische team van vrijwilligers de mooiste evenementen, bezoekjes en/of rondleidingen organiseren. Bij ons is er geen standaard draaiboek, we kijken graag samen met u hoe we uw dag, activiteit of evenement in kunnen vullen. In overleg is er heel veel mogelijk.

Denk bijvoorbeeld aan een huwelijk, het kasteel is namelijk een officiële trouwlocatie! Maar ook een besloten feest, rondleiding, schoolklasbezoek, of een andere activiteit organiseren we graag.

We streven ernaar om elke ervaring op kasteel Croy zo uniek en persoonlijk mogelijk te maken zodat u optimaal kunt genieten van het prachtige kasteel en de mooie omgeving!

Kasteel Croy

Kasteel Croy is een prachtig kasteel in een mooie omgeving uit de 15de eeuw. Na de dood van Freule Constance van der Brugghen is het een tijd een opvanghuis voor arme oude mannen en vrouwen geweest, per haar wens onder de naam Geloof, Hoop en Liefde. Deze stichting is nu nog steeds de eigenaar van het kasteel en heeft nu ook nog steeds het streven dat wanneer er geld overblijft na het onderhoud van het kasteel, dit ten goede te laten komen aan de armen in Laarbeek waar nodig.

Het kasteel wordt in de basis gebruikt als bedrijvencentrum. Dit zorgt voor het basisinkomen voor het onderhoud van het kasteel. Dus mocht je als bedrijf op zoek zijn naar een unieke bedrijfslocatie of kantoorruimte dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met ons.

Daarnaast is het kasteel een officiële trouwlocatie en worden er veel huwelijken gesloten. Verder is het niet vrij toegankelijk maar in overleg is er heel veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding, bezoek met een schoolklas of andere groepen, een besloten feest (overdag) of een andere activiteit. Wij kijken graag met u mee om uw dag, bezoek of activiteit zo persoonlijk en uniek mogelijk te maken.

Natuurlijk wel met respect voor de omwonenden en de natuur. Want niet alleen is de omgeving rondom kasteel Croy schitterend, ook in en rondom het kasteel is vanalles te vinden. Bijvoorbeeld de grootoorvleermuis, hier staan inmiddels nestkasten rondom het kasteel voor i.v.m. de aankomende verbouwing. Ook is er een nestkast voor een uil in de klokkentoren en staat er een ooienvaarspaal. Verder vind u rondom kasteel Croy Spaanse wolmerinoschapen, deze zijn rond 1800 naar kasteel Croy gebracht en worden tot op de dag van vandaag met veel liefde gehouden.

Wilt u kasteel Croy zelf beleven? Op onze website www.kasteelcroy.nl vindt u de agenda met alle activiteiten en openstellingen. Wilt u op het kasteel trouwen of iets anders organiseren? Neem dan via de website contact met ons op. Maar ook zeker wanneer het u leuk lijkt om ons fantastische team van vrijwilligers te komen versterken horen we graag van u!

We zien u graag op Kasteel Croy!

Contact

Adres

Telefoon

Email

Website

Croylaan 14
5735 PC Aarle-Rixtel

+31(0)492388800

info@kasteelcroy.nl

https://www.kasteelcroy.nl/

Inloggen

Of login in met je social media account: