Zorgboerderij De Broekse Hoeve

Broekse Hoeve Zorgboerderij

Wie zijn wij?

Aangenaam! Wij zijn Sanne en Remy van Melfoort! En wij wonen samen met onze dieren op onze mooie boerderij in Mariahout. Het jongveebedrijf grenst aan ons woonhuis. Remy zit samen met zijn ouders in de maatschap en is actief bij de vrijwillige brandweer in Lieshout.

Sanne is afgestudeerd in zowel de dier als zorg sector. In 2017 heeft Sanne haar diploma behaald als Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 4. Doordat ik bij verschillende zorgaanbieders stage heb gelopen werd mijn visie op zorg leveren steeds duidelijker. Hierdoor ontstond het idee van een eigen kleinschalige zorg onderneming. Sanne kan haar creativiteit hierin kwijt, de zorg en omgang met en voor dieren en de zorg voor cliënten, die zich hier juist prettig en thuis zullen gaan voelen.

Wat doen wij?

Wij runnen een jongveeopfok bedrijf, kalfjes groeien bij ons op tot melkkoe. Naast het jongvee vind je bij ons op het bedrijf verschillende andere boerderij dieren zoals paarden, varkens, kippen, loopeenden, schapen, geiten, honden en katten. Onze deelnemers worden volledig betrokken bij alle voorkomende activiteiten op de boerderij, ieder op zijn eigen tempo, niveau en interesse.

Ook kweken we samen onze eigen groenten en fruit in onze moestuin en kas! Al deze lekkere zelf gekweekte dingen worden in onze eigen keuken bereid. bv. Een salade of soepje voor bij de lunch, een smoothy, jam, taart een warme maaltijd tijdens het logeren enz.

Verder bieden we paardencoaching aan voor jong en oud. Ook bieden we kinderfeestjes aan in boerderij of paarden thema.

Respectvol omgaan met elkaar, de dieren en de natuur

Wij zijn een kleinschalige zorgboederij en bieden dagbesteding en logeeropvang voor mensen met een hulpvraag (NAH, autisme, verstandelijke beperking). Onze deelnemers worden volledig betrokken bij alle voorkomende activiteiten op de boerderij, ieder op zijn eigen tempo, niveau en interesse. Wij vinden het belangrijk om mensen van alle leeftijden en met verschillende zorg en/of ondersteuningsvragen samen te laten zijn. Samen met een professioneel, enthousiast en vast team zorgen wij voor een plezierige en veilig dagbesteding . We kunnen veel afwisseling aanbieden doordat we kleinschalig zijn. 

Paardencoaching

Paardencoaching kan gebruikt worden om te re-integreren, trauma’s te verwerken, of om weer lekker in je vel te komen. Antwoorden op vragen waarom je je voelt zoals je je voelt of waarom jij iedere keer in hetzelfde patroon valt…iedereen met of zonder hulp vraag kan baat hebben bij een sessie. Je kunt denken aan de volgende situaties:
– Burn out
– Re-integratie
– Trauma verwerking
– Jongerenproblematiek (vanaf 16jr)
– Dementie
– Depressie
– Zoekende naar wie je bent
– Niet lekker in je vel zitten
– Hulp bij moeilijke keuzes
– Verklaring waarom je steeds tegen hetzelfde aanloopt in je dagelijkse leven
– Verklaring voor bepaalde gedragspatroon

Paardencoaching werkt ook heel goed bij mensen die het moeilijk vinden om te praten, je hoeft namelijk weinig tot niets te zeggen, het paard spreekt voor jou; de coach ‘leest’ wat hij ziet en de gecoachte zal daar op reageren, bewust of onbewust; het proces komt ‘vanzelf’ op gang.

Weer in balans komen met jezelf. Dit kan op het persoonlijke vlak maar ook op je werk, sportclub etc.….

Ook bieden we voor kinderen stokpaardjes pony dagen aan, dit is op een laagdrempelige manier kennis maken met paardencoaching en spelenderwijs bezig zijn.

Sinds afgelopen jaar is het ook mogelijk om kinderfeestjes te organiseren bij ons op de boerderij, dit kan in een boerderij of een paarden thema.

Contact

Adres

Telefoon

Email

Website

Broeksteeg 5,
5738 PB Mariahout

+31(0)6-48804687

info@broekse-hoeve.nl

https://broekse-hoeve.nl

Inloggen

Of login in met je social media account: