Laarbeekse Boeren

We zijn weer begonnen met maishakselen!

 

Je hebt ze vast al zien rijden, grote wagens vol met gehakselde mais. De mais is dit jaar eerder rijp vanwege de zonuren.

Deze wordt er nu in korte tijd op verschillende plekken afgehaald. Dit duurt ongeveer 4 weken.

De hakselaar rijdt over het veld, de mais gaat er voor in en wordt dan tot kleine stukjes gehakseld. Deze spuit er dan vervolgens aan de bovenkant door de arm uit. Erachter of ernaast rijdt een wagen die de gehakselde mais opvangt. Zodra een wagen bijna vol is, staat een volgende wagen klaar om de mais op te vangen.

De volle wagen wordt meteen naar de boer gereden en daar wordt de gehakselde mais op een grote berg verzameld. Deze wordt goed strak aangeduwd, ingekuild dus.

Daarna komt er een zeil over heen en wanneer de boer voer nodig heeft voor zijn koeien of zijn varkens wordt deze mais gebruikt. Heerlijk vers van het land!

Onze chauffeurs letten zo goed mogelijk op zodat alles zo veilig mogelijk gebeurt. Maar omdat het grote machines zijn is het erg belangrijk dat er voldoende afstand wordt gehouden. Zodat niemand in de blinde hoeken terecht komt. We vragen daarom ook bij het inhalen voldoende afstand te houden zowel aan de voor- als aan de achterkant.

We proberen deze drukke periode voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen. Dus mocht u nog vragen hebben over het mais hakselen, een vraag hebben voor onze boeren, of heeft u een opmerking? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Inloggen

Of login in met je social media account: