Laarbeekse Boeren

Schapen scheren bij Hoeve de Lange Vonder

Dag winterjas!

Het is weer zover de winterjassen zijn uitgegaan! Op Hoeve de Lange Vonder zijn vandaag de schapen geschoren. Veel ouders en kinderen zijn komen kijken hoe dat

nu in zijn werk gaat. ‘Wat komt er veel wol van een schaap af zeg!’ En ‘Wat zien ze er grappig uit zonder die vacht!’. Ook merkten de kinderen op dat alle schapen een groene kleur op hun billen hadden. Frank legt uit dat alle schapen met groene billen binnenkort lammetjes verwachten.Dat vonden de kinderen leuk om te horen. Dus binnenkort nog een keer terug om naar de lammetjes te kijken!

Ondertussen was het in het streekwinkeltje bij Femke ook lekker druk. Veel mensen kwamen even kijken wat voor lekkers er allemaal te koop is. Femke heeft heel veel verschillende producten in haar winkel. Heerlijk vers lamsvlees van eigen boerderij, maar ook schapenkaas en zelfs creme’s gemaakt van het vet wat van de schapenwol afkomt.

Je bent altijd welkom om naar de schapen en de lammetjes te komen kijken of om in het streekwinkeltje te komen om zelf te ondervinden waar Hoeve Lange Vonder om bekend staat!

 

 

 

 

 

 

Hieronder een leuk filmpje over het schapenscheren, mede gemaakt door eerste keer vlogger Lis van 6!:

Inloggen

Of login in met je social media account: