Laarbeekse Boeren

Roefeldag 2023!

Al 28 jaar is het elke 2de zaterdag in juni weer tijd voor de Roefeldag! De dag waarop de basisschoolleerlingen uit Laarbeek mogen gaan kijken bij verschillende bedrijven in Laarbeek. Het is supermooi om te zien hoeveel verschillende bedrijven zich hiervoor open willen stellen en dat er zoveel kinderen willen komen kijken. Alleen al in Beek en Donk waren het rond de 250 kinderen die zaterdag op pad zijn gegaan.

In groepjes van maximaal 4 kinderen zag je ze meestal fietsend van het ene bedrijf naar het andere bedrijf gaan. De organisatie heeft de dag zo gevarieerd mogelijk geprobeerd te maken voor ieder groepje. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de EHBO, gevolgd door de boksclub en daarna naar een plantenkwekerij of supermarkt. Alles om de kinderen de mogelijkheid te geven om te kunnen proeven van de verschillende mogelijkheden in het bedrijfsleven.

Natuurlijk opende ook in ons mooie buitengebied verschillende bedrijven opende afgelopen zaterdag de deuren om de kinderen te ontvangen. Zo mochten ze bijvoorbeeld:

  • Genieten van het horeca-leven bij de Brabantse Kluis. Zelf je eigen tafeltje bedienen, orders opnemen en uitserveren.
  • Een kijkje in de kassen nemen bij Vereijken Kwekerijen. Zelf je eigen verse tomaten plukken.
  • Achter de schermen kijken bij Tuinbouwbedrijf Kouwenberg. Zelf lente-uitjes klaarmaken, kijken bij de lijn en natuurlijk een rondje met de tractor!
  • Proeven van de heerlijke verse zuivelproducten bij Vlees- en Zuivelboerderij de Lage Broekkant. Lekker rondkijken in de stallen, kijken bij de kalfjes en natuurlijk proeven!
  • De missende alpaca vinden bij Alpacafarm in de Hei. Zelf het escapespel oplossen om de alpaca te vinden en natuurlijk bij de alpaca’s kijken.
  • Genieten van de varkens bij Porcus Campus.

Wij hebben er van genoten om de enthousiaste gezichten van de kinderen te zien en we kijken uit naar de volgende editie!

Wil je meer weten over de roefeldag of je aanmelden als bedrijf? Kijk op www.roefeldaglaarbeek.nl

Inloggen

Of login in met je social media account: