Laarbeekse Boeren in het museum!

Vanaf 15 juni zijn onze Laarbeekse Boeren, John en Angelique Heesakkers, samen met nog 4 andere boeren, te zien in de expositie Koe & Landschap in het van Abbemuseum in Eindhoven.

John en Angelique runnen samen bosboerderij de Janmiekeshoeve, zij passen hier agroforestry toe. Reden genoeg voor kunstenares Wapke Feenstra om hen als een van haar inspiratiepunten te gebruiken. Wil je meer weten over de bosboerderij? Kijk hier: Janmiekeshoeve – Laarbeekse Boeren

Koe & Landschap:

Al eeuwenlang is de koe een bekend gezicht in onze weilanden. Het lijkt dan ook of zowel de koe als het landschap niet veranderd zijn. Maar niets is minder waar. Samen met de boeren heeft kunstenares Wapke Feenstra dit onderzocht. Hoe is dit veranderd? En wat is er nodig om zowel het landschap als de koeien toekomstbestendig te maken?

Aan de hand van de onderzoeksresultaten is de expositie Koe en Landschap tot stand gekomen, onderdeel van de grotere expositie SOILS.

Je bent van harte welkom om de expositie vanaf 15 juni tot en met 24 november in het van Abbemuseum te komen bezoeken. Voor meer informatie kijk op: Soils IN BEWERKING (vanabbemuseum.nl)

Inloggen

Of login in met je social media account: