Laarbeekse Boeren

Groet & Ontmoet Laarbeek, snuffelen bij bedrijven!

Wat wil je later worden als je groot bent? Dat blijft een moeilijke vraag, zeker als je uit heel veel verschillende beroepen kunt kiezen. Wat is er dan mooier dan dat je de mogelijkheid krijgt om bij verschillende bedrijven achter de schermen te mogen gaan kijken?

Dinsdag 6 juni kregen 35 jongeren van Commanderij College de Laarbeecke de kans om dit bij verschillende Laarbeekse Bedrijven te doen. Dit kon via het project Groet & Ontmoet Laarbeek, een superleuke samenwerking tussen de school en de Laarbeekse bedrijven, ondersteund door het Ondernemersfonds Laarbeek.

Ook in ons mooie buitengebied hebben verschillende bedrijven de deuren open gezet. Zo konden ze bij melkveehouderij van de Ven-Vogels ervaren hoe het er daar nu echt aan toe gaat. En konden ze bij de Brabantse Kluis proeven van het horeca leven. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje, extra genieten natuurlijk als je klasgenoot het komt serveren!

Daarnaast heeft ook Vereijken Kwekerijen de deuren open gezet, extra speciaal omdat tomatenplanten erg kwetsbaar zijn, dus de kassen zijn niet zomaar voor iedereen toegankelijk. Eenmaal ontsmet en binnen werd er uitgelegd wat er allemaal bij komt kijken bij het kweken van tomaten. Hier heeft de MooiLaarbeekKrant een mooi artikel over geschreven (zie foto’s).

Volgend jaar komt Groet & Ontmoet Laarbeek weer terug, om nog meer jongeren te laten ‘proeven’ van wat ze later allemaal kunnen worden!

Inloggen

Of login in met je social media account: