Dierendag! Zelf kalfjes de fles geven bij de Brabantse Kluis!

Bij de Brabantse Kluis heb je altijd de mogelijkheid om tijdens je bezoek even bij de koeien en de kalfjes in de stal te gaan kijken. Maar op dierendag was dit wel extra speciaal. Je mocht zelf de kalfjes een flesje geven! Dat lieten we ons geen twee keer zeggen natuurlijk!

Bij de Brabantse Kluis aangekomen hadden boer Geert en z’n team heerlijke warme verse melk klaargezet. Deze werd in kleine flesjes gedaan. Iedereen kreeg zijn eigen flesje en mocht zelf een kalfje de fles geven.

Voor de durfallen was het mogelijk om in de stal bij de wat oudere kalfjes naar binnen te gaan. Superschattig, maar wat waren ze ongeduldig,

het leken wel mensen! Als je een kalfje de fles aan het geven was kwam de rest gezellig even kijken of je misschien ergens nog wat verstopt had. En als je echt geluk had kreeg je er nog een heerlijke natte kus bij!

De echt kleine kalfjes (hoewel groter dan de meeste kindjes en al rond de 50 KG, 2 dagen oud!) stonden apart. De kleintjes waren nog aan het leren hoe dat nu eigenlijk werkt met zo’n flesje en dan is het makkelijker als er wat minder afleiding is. Dit was voor de kindjes die de kalfjes in de stal toch nog wat spannend vonden ook een hele mooie oplossing. Zo kon iedereen van groot tot klein toch zelf een flesje geven!

Als toetje had boer Geert ook brokjes klaargezet die de kinderen mochten geven. Ook hier zijn heel wat natte kussen uitgedeeld!

 

Inloggen

Of login in met je social media account: