De oogstdankviering, ouderwetse gezelligheid in een nieuw jasje!

Het ZLTO Laarbeek is een van de grootste agrarische verenigingen in ons buitengebied.

Elk jaar komen ze met verschillende ZLTO afdelingen bij elkaar om het afgelopen jaar te bespreken en vooruit te kijken.

Voorheen onder kerkelijke leiding maar nu met de mooie woorden van onze burgemeester, boerke Ties en Jos Huibers, in de prachtige omgeving van het openluchttheater Mariahout. Het thema van deze viering waren de wijze woorden van Albert Einstein: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg’.

Voorzitter Heiko van Berlo riep dan ook op dat we samen moeten kijken naar veranderingen en innovaties om een mooie toekomst voor de agrarische sector te verzekeren. De burgemeester sloot daar op aan, met de woorden dat gemeente Laarbeek voor de boeren klaar staat en dat we samen tot mooie oplossingen kunnen komen. Boerke Ties nam ons mee naar zijn eigen verleden, toen zijn opa met een paar koeien, een varken en 2 hanen een goedlopend bedrijf had waarmee hij zijn 14 kinderen kon voeden. En Jos had nog een oude advertentie gevonden in de Boer & Tuinder waarin een bedrijf te koop werd aangeboden dat maar liefst 500 meter dan de basisschool gelegen was. Dat kom je nu niet meer tegen!

Troubadour Andre van Weele heeft de Viering aan elkaar gebreid door zijn mooie liedjes, de viering is afgesloten met het lied ‘niet kniezen, niet zeuren’ wat een mooie boodschap bevat, laat het leven niet aan je voor bij gaan en geniet! Met deze mooie boodschap, werd iedereen uitgenodigd om nog samen na te praten onder het genot van een lekker broodje van Wendy’s Broodjes en een heerlijk kopje koffie.

Meer weten over het ZLTO Laarbeek? Kijk op www.zlto.nl/laarbeek

Inloggen

Of login in met je social media account: