Laarbeekse Boeren

De Kastelendag!

Op 2de pinksterdag gingen er heel veel kastelen in Nederland open. Zo ook kasteel Croy! Dit is normaal gezien niet zomaar te bezoeken omdat er ook veel bedrijven gevestigd zijn. Deze zorgen voor een basisinkomen zodat het kasteel goed onderhouden kan worden. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat Renate en Andries de vrijheid hebben om op zoek te gaan naar mooie initiatieven, evenementen en activiteiten voor op het kasteel.

Zo worden er veel bruiloften gehouden maar ook concerten in de kapel (fantastische akoestiek) en genieten ze van bezoeken van groepen ouderen of juist schoolklassen. Ze laten de pracht van het kasteel graag zien met respect voor de omgeving en de natuur.

Tijdens de open dag werd je welkom geheten door de leden van de Heemkundekring Barthold van Heessel uit Aarle-Rixtel. Voor onze groep was dat Roland Roijackers. Hij gaf ons in vogelvlucht een mooie kijk in de geschiedenis van dit 15de-eeuwse kasteel. Daarna mocht je vrij door het kasteel lopen. Je kon van de toren (waar een uilenkast te vinden is), helemaal naar beneden naar de gevangenis. Het was een mooie ervaring om door het kasteel te lopen en te bedenken hoe het leven er hier vroeger heeft uit gezien. Wel stonden op verschillende plekken leden van de heemkundekring om meer uitleg te geven en alle vragen te beantwoorden.

Na het bezoek aan het kasteel kon je in het gezellige cafeetje een hapje en een drankje doen. Renate, Andries en hun team van fantastische vrijwilligers zorgden ervoor dat niemand iets te kort kwam. Ook kon je genieten van de mooie kasteeltuin op deze zonnige dag. Als mooie afsluiter was daar ‘freule’ Liselotte. Een prachtige dame die met haar vintage jurken de open kastelen dag een adellijk tintje kwam geven.

Meer weten over kasteel Croy of wat er allemaal te doen is? Kijk op www.kasteelcroy.nl voor de volledige agenda.

Inloggen

Of login in met je social media account: