Laarbeekse Boeren

Bloemrijk Laarbeek

 

Plukgeluk! 

Wist u dat u voor €10,- twee keer een mooie grote bos bloemen kunt plukken in de pluktuin in Mariahout in ons Laarbeekse Buitengebied?

Deze tuin is aangelegd door de Rotaryclub Gemert-Bakel/Laarbeek en door hier te komen plukken steunt u ook nog eens lokale goede doelen.

Kijk voor meer informatie op www.plukgeluk.eu.

We hebben dit zelf ook uitgetest en kunnen uit eigen ervaring zeggen dat het zeker de moeite waard is. Deze mooie bos staat nu thuis op de keukentafel te pronken!

 (En dan mogen we nog een keer!)

 

Bloemenranden

Niet om te plukken maar zeker niet minder de moeite waard zijn de bloemenranden die steeds meer Laarbeekse Boeren langs de velden aanleggen.

Dit zorgt voor een nog mooier plaatje maar is ook nuttig. Door meer bloemen te zaaien zorgen we voor meer biodiversiteit. En het helpt onder andere de bijen om meer voedsel te kunnen vinden.

Ook worden de bloemenmixen zo gemixt dat ze de nuttige insecten lokken zodat deze helpen bij het bestrijden van plagen in gewassen denk bijvoorbeeld aan lieveheersbeestjes tegen luizen. Hierdoor is weer minder gewasbescherming nodig wat de natuur ook weer ten goede komt.

Bent u zelf ook al zo’n mooie bloemenrand tegengekomen of heeft u een ander mooi beeld van ons mooie buitengebied geschoten?

Wij ontvangen deze foto’s graag!

Inloggen

Of login in met je social media account: